header nieuwsbrief januari jzc 2018
   


Joop Zoetemelk Classic, zaterdag 17 maart 2018

Al 1000 inschrijvingen

Aantal inschrijvers groeit snel. Limiet van 5500 deelnemers

Het aantal inschrijvingen nadert de 1000! Het tarief is € 12,50, groepen van minimaal 10 deelnemers betalen € 10,- pp. NTFU-leden krijgen korting. Na inschrijving ligt op 18 maart de zadelpensticker met startnummer voor je klaar in de grote tent en kun je meteen van start. Let op: er is ALLEEN digitale inschrijving en die sluit op 11 maart 2018 om 24:00 uur. Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 5500, dus zorg dat je er op tijd bij bent en geef je op via www.swift-joopzoetemelkclassic.nl.


Ass-saver
Cadeautje voor alle deelnemers

Alle deelnemers krijgen dit jaar bij de Inschrijving een handig spatbord met Joop Zoetemelk Classic-print uitgereikt, dat je bij regen gemakkelijk onder je zadel kan bevestigen, de zg. "ass-saver". En bij goed weer past het gewoon in je achterzak.


Routekaart
Routekaart zelf uitprinten

Op de website komt binnenkort de meest recente routekaart in kleur, die door de deelnemers zelf kan worden uitgeprint en meegenomen voor onderweg. Hierop staan alle afstanden vermeld. De routekaart is te downloaden als pdf op de pagina "Routes en afstanden" van www.swift-joopzoetemelkclassic.nl. Voor diegenen die niet in de gelegenheid zijn om dit zelf te printen zijn een beperkt aantal routekaarten bij het afhalen van de zadelpensticker in de grote tent verkrijgbaar.


Swift Ladies
Damesactiviteiten tijdens de JZC

Binnen Swift worden er sinds dit jaar specifieke activiteiten georganiseerd om het dameswielrennen laagdrempelig, toegankelijk en gezellig te maken. Wil je als vrouwelijke deelnemer meefietsen met deze "Swift Ladies" dan kun je je aanmelden bij ladies@swift-leiden.nl met vermelding van de te rijden afstand (75, 100 of 150 km) en je gemiddelde snelheid. Wij laten je dan ruim voor de start weten welke groepen met welke afstanden, tempo en tijden zullen starten. Uiteraard moet je eerst regulier inschrijven via www.swift-joopzoetemelkclassic.nl.


Veiligheid voorop
Veiligheid voorop

De Joop Zoetemelk Classic is een toertocht en geen wedstrijd. Je rijdt op de openbare weg. Houd dus rekening met andere weggebruikers en houd je aan de verkeersregels. Op sommige punten worden verkeersregelaars ingezet. Volg hun aanwijzingen op. Het dragen van een helm is verplicht. Zet het telefoonnummer van het thuisfront onder "noodgevallen" in je mobiele telefoon.


Verzorgingsposten
Verzorgingsposten

Op elke route is ongeveer halverwege een verzorgingspost ingericht, waar je sportdrank, een krentenbol en een (rijpe) banaan kunt krijgen. Op veler verzoek zijn op de 100- en 150-km routes extra gelegenheden gecreëerd voor consumpties en toiletbezoek. Bij de 100 km is de verzorgingspost na 53 km en na 62 km kun je ook terecht bij café "De Klinker" in Noorden. Op de 150 km route zijn er twee extra gelegenheden om te pauzeren: na 57 km kom je langs het clubhuis van wielervereniging WTC Woerden, alwaar prima koffie en uitstekende appeltaart verkrijgbaar is. Iets verderop, na 67 km, kun je ook pauzeren bij "Het Wapen van Harmelen". De volgende verzorgingspost komt na 90 km in Wilnis.

Tot ziens op zaterdag 17 maart 2018 en stuur deze nieuwsbrief door aan je fietsvrienden!!


Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een leeg berichtje naar:
afmelden@swift-joopzoetemelkclassic.nl

Deze Joop Zoetemelk Classic is mede mogelijk gemaakt door:

sponsor JZC