header nieuwsbrief jzc2019 maart 2019
   


Joop Zoetemelk Classic, zaterdag 23 maart 2019

Laatste startbewijzen
Bemachtig de laatste startbewijzen. Inschrijven tot 17 maart 24.00 uur

De lente lijkt dit jaar vroeger gekomen dan anders. Je hebt vast al wat kilometers in de benen. Reden temeer om je in te schrijven voor de enige echte Hollandse Primavera. Er is een limiet van 5500 deelnemers en de inschrijving sluit op zondag 17 maart om 24.00 uur. Inschrijven kan via www.swift-joopzoetemelkclassic.nl. Op de dag zelf is er geen mogelijkheid om nog in te schrijven.


100 jaar Swift
Joop Zoetemelk Classic 2019 en 100 jaar LRTV Swift

Deze dertiende editie van de Joop Zoetemelk Classic zal ook in het teken staan van het 100 jarig jubileum van de organiserende vereniging Swift. Het hoogtepunt van de feestelijkheden voor het 100 jarig bestaan, zal plaats vinden op de verjaardag zelf: 19 juli 2019. Maar ook bij de Joop Zoetemelk Classic is het al feest. Na terugkomst van je tocht door het Groene Hart wacht je een muzikaal onthaal door de bekende coverband ‘Komen lopen’. De band is in 2011 verkozen tot de populairste coverband van Nederland met het winnen van de Publieksprijs in The Clash of the Coverbands.


Startschot door Joop
Startschot door Joop en jubileum-bidon voor alle deelnemers

Ook de start zal in het teken staan van het 100 jarig jubileum. Als de beste Nederlandse wielrenner ooit maakt Joop Zoetemelk deel uit van de roemruchte geschiedenis van de Leidse wielervereniging. Hij heeft laten weten dat hij fit aan de start zal staan bij zijn Classic op 23 maart. Hij geeft zelf het officiële startschot bij het vertrek van de 100 km om 8.30 uur. Dan zal ook hij de speciale jubileum-bidon met ‘100 jaar Swift’ uitgereikt krijgen. Daarna gaat hij met familie en vrienden van start voor zijn tocht door het Groene Hart. Alle andere deelnemers krijgen de jubileum-bidon uitgereikt bij terugkomst.


Verkeersregels
Joop Zoetemelk Classic fietsers opgelet!!

De Joop Zoetemelk Classic is een toertocht en géén wedstijd. Iedere deelnemer moet zich houden aan de algemeen geldende verkeersregels, maar ook aan de aanwijzingen van verkeersregelaars op speciale punten langs de route. Houd rekening met elkaar en met andere weggebruikers. Er zijn op de verschillende routes, zoals het Achterofse pad door het Bentwoud bij Benthuizen wegen die niet alleen fietspad zijn, maar ook worden gebruikt door andere recreanten zoals wandelaars met al dan niet loslopende honden. Let dus goed op en geef elkaar de ruimte.


Inschrijfnummer
Neem je inschrijfnummer mee!

Per e-mail krijg je een startnummer toegestuurd. Neem dit startbewijs mee en ga voor de start je zadelpensticker met nummer en chip ophalen in de grote tent. Doe de sticker dan goed zichtbaar om je zadelpen. Dan ben je herkenbaar voor de camera's van MySports en Sportplaat voor je eigen foto en videofilm en krijg je sportdrank en -voeding aangeboden bij de verzorgingsposten.


Verzorgingsposten
Verzorgingsposten op alle afstanden

Op alle afstanden zijn er verzorgingsposten, waar je sportdrank, een reep, een krentenbol en een banaan krijgt aangeboden. Bij de 50 km is de verzorgingspost bij het Spookverlaat in Hazerswoude. Voor de 75 en 100 km is er een gezamenlijke verzorgingspost na Korteraar bij Papenveer. (Let op! Hierna splitsen beide routes zich.) Voor de deelnemers van de 150 km is een algemene verzorgingspost in bij recreatiegebied Bosdijk bij Nieuwer Ter Aa. Naast deze verzorgingsposten zijn er ook mogelijkheden voor koffie met koek of appeltaart op verschillende locaties. Zo kun je op de 75 km route langs gaan bij Café Keijzer in Leimuiden en op de 100 km route bij Café de Klinker in Noorden. De deelnemers van de 150 km kunnen terecht in het clubhuis ‘Sur-Place’ van WTC Woerden, Waardsedijk in Woerden, maar ook bij Het Wapen van Harmelen. Op enkele verzorgingsposten staan de teams van respectievelijk Squirt Lube en Cyclon Bike Care klaar voor eerste hulp aan je fiets en om je ketting te smeren. Je kunt dan onbezorgd vertrekken voor het volgende deel van je tocht door het Groene Hart.


Swift Ladies
Meerijden met de Swift Ladies

Ook vrouwelijke deelnemers zijn van harte welkom om mee te fietsen. Zij kunnen zich ook aanmelden om met de ‘Swift Ladies’ mee te rijden via ladies@swift-leiden.nl. Vermeldt dan de afstand die je wilt rijden (50, 75, 100 of 150 km) en je gemiddelde snelheid. Wij laten je dan ruim voor de start weten welke groepen met welke afstanden, tempo en tijden zullen starten. Uiteraard moet je eerst wel inschrijven via www.swift-joopzoetemelkclassic.nl. Voor de komende maanden worden nog meer activiteiten georganiseerd. Kijk daarvoor op https://swift-leiden.nl/swift-ladies.


Fiets op slot
Veiligheid voorop voor renner en fiets!

Geef fietsendieven geen kans. Laat je fiets dus nooit onbeheerd achter maar zet 'm op slot of vraag een mederenner er op te letten. Zet het nummer van het thuisfront onder ‘noodgeval’ in je mobiel. Er rijden op de routes twee servicewagens, die hulp kunnen bieden bij pech of materiële schade.

Bel bij een calamiteit: 112.

Tot ziens op zaterdag 23 maart 2019 en stuur deze nieuwsbrief door aan je fietsvrienden!!


Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een leeg berichtje naar:
afmelden@swift-joopzoetemelkclassic.nl

Deze Joop Zoetemelk Classic is mede mogelijk gemaakt door:

sponsor JZC