De Joop Zoetemelk Classic 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:

NEM logo

NEM hoofdsponsor van Swift

In 2010 kreeg de Leidse Ren en Toervereniging Swift een nieuwe hoofdsponsor: het van oorsprong Leidse bedrijf NEM. In de vorige eeuw bepaalde de NEM-HCW het Leidse stadsbeeld met een uitgestrekt industrieterrein bij de spoorwegovergang aan de Herenstraat. Vele Leidenaren hebben er gewerkt als lasser, bankwerker, pijpfitter en metaalarbeider. Evenals Swift heeft de NEM een grote historie en is geworteld in de Leidse samenleving. En zoals Swift nu een bruisende vereniging is, zo is de NEM nu een internationaal bedrijf, dat gespecialiseerd is in het maken van o.a. stoomgeneratoren met warmteterugwinning. Onlangs is de NEM verhuisd van het Kanaalpark te Leiden naar een prachtig nieuw hoofdkantoor op de locatie Meerburg in Zoeterwoude langs de A4, tegenover Swift. NEM heeft vestigingen over de gehele wereld. Sinds 2011 is NEM Energy toegevoegd aan de divisie ‘Fossil Power Generation’ van Siemens. Zie voor verder informatie op www.nem-group.com.

Om de band tussen NEM en Swift te bevestigen hebben werknemers van NEM het ‘NEM Combined Cycle team’ opgericht, dat ook medoet met de Joop Zoetemelk Classic.

Huurmaat logo

HuurMaat regelt het

HuurMaat is een snelgroeiende professionele verhuurorganisatie van de meest uiteenlopende gereedschappen en machines, voor zowel bedrijven als particulieren. De aanschaf van gereedschap en machines is kostbaar, nog afgezien van het onderhoud en verplichte keuringen die onlosmakelijk zijn verbonden met het professioneel gebruik. Juist om die reden is het veelal praktisch en financieel aantrekkelijk te kiezen voor huren van gereedschap. HuurMaat is de juiste partner op het gebied van verhuur van gereedschappen, machines en steigers. Bij ons krijgt u behalve uitstekend gereedschap ook deskundig advies van goed opgeleid personeel. Met vestigingen in Alphen aan den Rijn. Amsterdam, Katwijk, Leiden en Vlaardingen is er altijd wel een HuurMaat in de buurt. Bij ons kunt u het gereedschap zelf halen maar ook het bezorgen op de werkplek is geen enkel probleem. Kortom: HuurMaat Regelt Het! Kijk maar op www.huurmaat.nl.

Zorg en Zekerheid logo

Zorg en Zekerheid de zorgverzekeraar die het anders doet.

Zorg en Zekerheid kiest bewust voor een lokale aanpak. We zijn sterk geworteld in de Randstad en het Groene Hart. We hebben geen winstoogmerk. Gezonde mensen zijn voor ons belangrijker dan rendement. En daarom kijken we verder dan verzekeringen en richten we ons op preventie. We zijn betrokken bij initiatieven die de samenleving sterker, gezonder en socialer maken. Ook investeren we in goede contacten met klanten, zorgverleners en organisaties. Zo heeft Zorg en Zekerheid goede afspraken gemaakt met jouw sportcentrum of sportvereniging.

speciale collectieve korting voor jou

Je profiteert van een aantrekkelijke korting van 5% op jouw basisverzekering en 5% op je aanvullende verzekering. Deze korting geldt ook voor eventuele gezinsleden. Daarnaast zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Meer unieke sportieve voordelen:

  • korting op o.a. hardloopschoenen, (race)fietsen en zwembrillen
  • zwemmen met korting bij diverse zwembaden
  • € 50,00 sportvergoeding voor sport- of zwemles van je kinderen

Stap nu over op www.zorgenzekerheid.nl/sporten.

Neuteboom Bike
  Totaal logo

Neuteboom Bike Totaal

Hans fietst zelf ook!

De fietsenzaak van Neuteboom is gevestigd in Leiderdorp sinds 1980. Hans en Henneke Neuteboom openden toen hun winkel in Winkelcentrum Santhorst te Leiderdorp. Door de groei van het bedrijf was een grotere winkelruimte nodig. De huidige locatie op het industrieterrein de Baanderij in Leiderdorp biedt ruim 1000 m2 fietsplezier. Het bedrijf voert de naam: Bike Totaal Neuteboom.

Hans Neuteboom: Inmiddels zijn wij de grootste aanbieder in Leiden, Leiderdorp en omstreken. We bieden een enorm groot assortiment fietsen; van kinderfiets tot high-end racefiets of mountainbike. Naast fietsen hebben we een groot assortiment fietskleding in onze showroom. Wij hebben een grote, ruim opgezette werkplaats met vakbekwame monteurs. Zij zijn u graag van dienst! Als kroon op ons werk wonnen wij in 2008 de Leiderdorpse Ondernemers Prijs. Kom eens langs in onze winkel of kijk op www.neuteboombiketotaal.nl.

Dat Hans Neuteboom iets van fietsen afweet, bewijst hij steeds bij wielervereniging Swift, waar hij menig materiaalprobleempje oplost en ook nog eens clubkampioen cyclecross bij de 50+ werd.

Groene Hart logo

Niet alleen het hart maar ook de longen van de Randstad.

Het Groene Hart is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is men in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland. Het Groene Hart is niet alleen groter dan men denkt, maar ook diverser. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Er kan heerlijk worden gefietst, gevaren of gewandeld. Er zijn biologische eieren direct van de boer te koop. In vele restaurants worden de streekproducten vers van het land geserveerd. Men kan slapen in een hooiberg of genieten van een koud biertje aan de waterkant. In de lente dansen de koeien in de wei en in de winter kun je bij Kinderdijk schaatsen in een 17e - eeuws schilderij. De Hollandse luchten bieden het hele jaar door een prachtig schouwspel. Kijk op www.groenehart.nl.

Jobo de
  Bouwers logo

Jobo, de bouwers

Jobo de Bouwers is een allround bouwonderneming met de provincie Zuid Holland als werkterrein. Wij houden ons bezig met woningbouw, utiliteitsbouw, verbouw, onderhoud, renovatie en restauratie, plan- en projectontwikkeling. Wij werken zowel voor particulieren als voor bedrijven en instellingen.

Jobo, een familiebedrijf, werd opgericht in 1975 en is gevestigd in Leiden. Wij beschikken over een uitstekend geoutilleerd bedrijfsbureau, een eigen architect en een werkplaats.

Wij werken met een grote groep gespecialiseerde partners die altijd en overal inzetbaar zijn. Daardoor kan het bouwproces gestroomlijnd verlopen, met als bijkomend voordeel dat we alle werkzaamheden kunnen verrichten voor de juiste prijs. Kijk voor verdere informatie op www.jobodebouwers.nl.

Vliko logo

Vliko, ruimt op

Vliko B.V. is sinds 1963 een begrip als het gaat om inzameling, op-, overslag en sortering van bedrijfsafval en bouw- en sloopafval, voornamelijk in de provincie Zuid Holland. Wij verzorgen ook het transport van afvalstoffen, onderhoud van terreinen en verhuur van containers.

Wij recyclen meer dan 88% van uw afval. Dat komt doordat wij het afval al scheiden bij het inzamelen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de gescheiden stoffen beter en blijft er minder restafval over dat verbrand hoeft te worden. Bovendien hebben wij voor elke afvalstroom een afgescheiden installatie.

Vliko is opgericht in 1963 door de familie van Vliet en de familie Koen. Het bedrijf hield zich indertijd voornamelijk bezig met sloop- en loonwerk en afvalinzameling. In 1975 verliet de familie van Vliet het bedrijf, het werd voortgezet door de familie Koen. In 1992 werd de focus van de activiteiten gericht op afvalinzameling en containertransport. Vliko is opgericht in 1963

In 2008 heeft Vliko haar nieuwe recyclinginstallatie in gebruik genomen. Het is één van de meest moderne in Europa. De nieuwe installatie biedt Vliko een toename van de recyclingcapaciteit, een verbeterd sorteerrendement, een betere beheersing van de logistieke processen op het terrein en, misschien wel het meest belangrijke, een verbetering van de arbeidsomstandigheden!

De ondergrondse perscontainer voor kunststofafval op de Kaasmarkt in Leiden is geplaatst door Vliko! Zie voor meer informatie op www.vliko.nl.

Sportplaat logo

Sportplaat.nl

Behalve MySports met zijn videofilmpjes is ook Sportplaat.nl actief bij de Joop Zoetemelk Classic met foto’s. Waar jij misschien net even stuk zit, of gewoon geniet van de kick van het fietsen in de polder, daar staat de fotograaf van Sportplaat.nl. Na afloop kun je je foto downloaden of een afdruk bestellen bij www.sportplaat.nl.

Sportplaat logo

Cyclon fietsonderhoud

Het Nederlandse bedrijf Cyclon International BV uit Geffen is opgericht in 1985. In 30 jaar is het merk Cyclon uitgegroeid tot de meest complete en kwalitatief hoogwaardige lijn in smeer- en onderhoudsproducten voor tweewielers in Europa. De producten worden in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Juist hier, omdat Nederland het meest vooruitstrevende land is voor de fiets. Cyclon ‘Keep Your Bike Smiling’ zodat iedere fietser kan genieten van elke tocht.

Een team van Cyclon staat dit jaar bij de verzorgingspost in Papenveer.

Bemmelen sports logo

Ton van Bemmelen Sports

Ton van Bemmelen heeft een ruim assortiment wielerkleding en bijbehorende accessoires zoals schoenen en helmen. Daarnaast kun je er ook terecht voor je andere outdooractiviteiten, zoals hardlopen, wandelen, skiën en kamperen. Ze beschikken over een coupeuse die je kleding kan aanpassen en voor onderhoud en reparaties aan je ski’s kun je in de eigen werkplaats terecht. Kijk voor meer details op www.tonvanbemmelensports.nl.

Sportplaat logo

Hoogvliet supermarkt

De bananen, niet te rijp en niet te groen, die worden uitgereikt op de verzorgingsposten worden geleverd door Hoogvliet supermarkt, net als de krentenbollen. Dat geldt ook voor de broodjes in de lunchpakketten voor alle vrijwilligers. Met hun bijdrage zorgen ze voor een gezonde energiebron voor alle deelnemende fietsers.

Sportplaat logo

Maxim sportdranken

Voor iedere sporter is het van groot belang om vóór, tijdens en na de training of wedstrijd het lichaam te voorzien van voldoende vocht, mineralen en voedingsstoffen. Koolhydraten zijn de belangrijkste brandstoffen! De koolhydraatvoorraad in je spieren is beperkt en een tekort kan je prestatievermogen met 50% doen dalen. Een tekort aan vocht betekent einde wedstrijd. Blijven drinken dus! Zorg goed voor jezelf. Tijdens de Joop Zoetemelk Classic staat er op de verzorgingspost een beker Maxim Sports Drink voor je klaar. Meer tips of advies nodig? Ga naar www.maximsportvoeding.nl/voedingsadvies of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Maxim is verkrijgbaar bij Albert Heijn en diverse webwinkels.

bioracer logo

Bioracer

Aerodynamica, biomechanica, spiercompressie, het zijn allemaal termen die vandaag de dag gemeengoed zijn geworden. Men kan er niet meer omheen: topsport is een exacte wetenschap. Dit is echter niet altijd zo geweest.

Toen we in 1984 startten met de ontwikkeling van een biomechanisch fietsmeetsysteem, konden we niet vermoeden dat wielrennen en technologie 25 jaar later op zo’n doortastende manier hand in hand zouden gaan. Sinds die tijd is Bioracer een hot item in de wielerwereld. De tijd staat niet stil, en Bioracer heeft ook niet stilgezeten. Ondertussen zijn talrijke innovaties door en dankzij ons succesvol in de wielersport geïntroduceerd. Het gebruik van Lycra, de allereerste naadloze zeem, naadloze aeropakken, het zijn slechts enkele van de vele innovaties die de renners nog steeds met veel succes gebruiken. Kijk voor al het moois op www.bioracer.nl. Trouwens, u kunt het aan den lijve ervaren: Het prachtige nieuwe Joop Zoetemelk Classic wielertenue is gemaakt door Bioracer. Bestel het bij de inschrijving!

fietskledingvoordeel logo

Fietskledingvoordeel.nl

Fietskledingvoordeel.nl is ook dit jaar weer een van de sponsoren van de Joop Zoetemelk Classic. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in verkoop van fietskleding en aanverwante artikelen via internet. Fietskledingvoordeel.nl heeft alle traditionele schakels vervangen door directe levering vanuit de fabriek aan de consument. De oprichters van het bedrijf hebben jarenlange ervaring in de wielerwereld en in het produceren van sportkleding. Het directe contact met wielrenners in alle geledingen van de wielersport geeft hun een goed beeld van alle wensen en ideeën. Daarom zijn ze bij de Joop Zoetemelk Classic aanwezig met een stand in de grote tent. Kijk op www.fietskledingvoordeel.nl voor het hele assortiment. Verder bent u natuurlijk altijd welkom in de showroom in Aalsmeer en Dodewaard.

squirt logo

Squirt lube

Squirt lube levert uitstekende produkten voor het onderhoud van je fiets. Cyclingnews.com over Squirt lube kettingwax: ‘Squirt lube is veruit de beste kettingwax; het maakt de belofte van een schone aandrijftrein, een geruisloze ketting en een langere levensduur van de cassette en ketting meer dan waar’. Zie voor meer informatie over hun produkten www.squirt-lube.be

holiday inn logo

Holiday Inn

De Joop Zoetemelk Classic heeft een nieuwe sponsor: Holiday Inn Leiden. Holiday Inn gaat een bijdrage leveren aan de catering van de verzorgingsposten. Maar ook wil ze de deelnemers van de Joop Zoetemelk Classic in de watten leggen. Je kan van de Joop Zoetemelk Classic op 18 maart 2017, het begin van de lente, een lekker lang weekend maken. Holiday Inn Leiden heeft voor de deelnemers van de Joop Zoetemelk Classic een aantrekkelijk arrangement samengesteld met gereduceerde tarieven. Kamers van 1 tot 4 personen, ook voor gezinnen en groepen. Het hotel ligt gunstig langs de A44 en biedt voldoende parkeerplekken. Bij Holiday Inn Leiden zijn een overdekt zwembad, een sauna en een fitnessruimte beschikbaar! Meer informatie en boeken via deze link.

born logo

Born

Born is partner van de Joop Zoetemelk Classic. In samenwerking met Duursport.nl en de organisatie voorzien zij alle deelnemers een Energy Bar.