header nieuwsbrief jzc2021

joop_startschot
Joop Zoetemelk Classic 2021

Niets is zeker in deze tijd, maar we zijn voorzichtig begonnen met de voorbereidingen voor de 15e Joop Zoetemelk Classic. De datum is vastgesteld op zaterdag 20 maart 2021.

Er worden nu plannen gemaakt om de tocht voor zowel de deelnemers als de vele vrijwilligers veilig en volgens de regels door te laten gaan. De organisatie gaat nu uit van maximaal 1500 deelnemers. Dat is flink wat minder dan in de eerdere jaren. Deelnemen aan deze toertocht door het Groen Hart kan ALLEEN door voorinschrijving via de website: swift-joopzoetemelkclassic.nl. Hou de website in de gaten, zodra bekend is dat de tocht door kan gaan, wordt dit hierop vermeld.


Joop Zoetemelk is er ook weer bij

De Classic wordt door de Leidse ren- en toervereniging Swift georganiseerd als eerbetoon aan de grootste Nederlandse wielrenner aller tijden. Afgelopen zomer was het 40 jaar geleden dat Joop Zoetemelk de Tour de France won. Er waren allerlei evenementen gepland, die helaas niet door konden gaan.

Ook werd Joop Zoetemelk dit jaar, op de laatste dag van de Tour de France, tijdens een trainingsrit door een auto aangereden. Hij is met verschillende botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig had hij geen hoofdletsel of inwendige verwondingen. Inmiddels is hij weer thuis en knapt hij weer aardig op. Natuurlijk niet zo snel als hij zelf zou willen. Zelf weer op de fiets stappen is er nog niet bij. Wel heeft hij toegezegd dat hij, als de regels en voorschriften het toelaten, graag weer aanwezig zal zijn op 20 maart wanneer de Joop Zoetemelk Classic wordt gehouden.

de_tour_van_80

routes
Keuze uit 3 routes

Het voornemen is om dit jaar 3 routes / afstanden voor te bereiden. Bij de komende editie kan er, wanneer de tocht definitief door mag gaan, gekozen worden voor 150, 100 of 75 km. De toertocht is voor dames en heren toerrijders een prachtige gelegenheid om een wat langere rit te rijden. We hopen dat de maatregelen en omstandigheden in maart 2021 zo zijn dat de tocht, in een lekker voorjaarszonnetje met niet teveel wind, gereden kan worden.

De routes zijn gecontroleerd en uitgepijld en gaan allemaal door het Groene Hart: een prachtige veenweidegebied in de Randstad. Een heerlijke weidse omgeving om toertochten te rijden. Je rijdt over fietspaden in dorpen, langs vaarten en door polders, waar Joop Zoetemelk in zijn juniorentijd bij Swift ook zijn trainingsritten reed.Informatie:

Afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een leeg berichtje naar: afmelden@swift-joopzoetemelkclassic.nl

Tot ziens op zaterdag 20 maart 2021 en stuur deze nieuwsbrief door aan je fietsvrienden!!

Deze Joop Zoetemelk Classic is mede mogelijk gemaakt door:


sponsor JZC