header nieuwsbrief jzc2024

inschrijven
Joop Zoetemelk komt ook langs bij een verzorgingspost

Op de verzorgingsposten worden de deelnemers voorzien van verfrissingen, waaronder bananen, Snelle Jelles, krentenbollen en sportdrank. En wat maakt dit moment extra speciaal? Joop Zoetemelk komt daar in eigen persoon, niet op de fiets, maar in een Citroën DS! Joop gaat met deze klassieke auto naar de verzorgingspost om de fietsers te begroeten en aan te moedigen terwijl ze even op adem komen. Een unieke combinatie van sportieve prestaties en nostalgie, die de Joop Zoetemelk Classic zo bijzonder maakt.

Grijp de kans om deel te nemen aan dit prachtige evenement. Inschrijven kan in ieder geval nog tot en met zondag 10 maart 2024 via het digitale inschrijfformulier. Houd dan je ogen open bij de verzorgingsposten. Wie weet kom je Joop Zoetemelk tegen in de elegante Citroën DS van Imro Simmelink, een ontmoeting die je niet snel zult vergeten!

(Foto met dank aan Imro Simmelink)


Afval hoort in de afvalbak

Tijdens het toerfietsen is het belangrijk om bewust om te gaan met afval, zelfs als het organisch is. Hoewel klokhuizen en bananenschillen uiteindelijk door de natuur worden afgebroken, gaat dit proces niet zo snel als we vaak denken. Klokhuizen vergaan relatief snel, tussen de twee tot acht weken. Ze zijn een prima snack voor vogels en worden gemakkelijk afgebroken door bacteriën en schimmels. Bij bananenschillen ligt het anders. Een bananenschil bevat veel cellulose, wat lastig afbreekbaar is voor micro-organismen in de natuur. Het kan tot wel twee jaar duren voordat een bananenschil volledig is afgebroken. Laten we onze omgeving schoon houden en bewust omgaan met ons afval, zelfs als het biologisch is.

Tijdens deze toerfietstocht, gooi je bananenschil, wikkel van je reep of de verpakking van een andere snack niet zomaar weg, maar neem deze mee tot je een geschikte afvalbak tegenkomt. Zo dragen we allemaal bij aan een schonere wereld!

groep

joop_zoetemelk
Startbewijs afhalen

Na het voltooien van je inschrijving en de betaling ontvang je een officiële bevestiging per e-mail. Deze bevestiging verzekert je van deelname aan het evenement. In de week vóór 16 maart ontvang je ook een startnummer. Dit nummer is essentieel, want je moet het tonen om je startbewijs op te halen.

Je hebt twee opties om je startnummer te tonen:

1. Print je startnummer uit en neem het mee naar de afhaallocatie. Zo ben je er zeker van dat je zonder gedoe je startbewijs kunt ophalen.

2. Als je liever geen papieren versie wilt meenemen, zorg er dan voor dat je het startnummer digitaal kunt laten zien op je mobiel.

De afhaalmomenten zijn als volgt:

Vrijdagmiddag 15 maart: Tussen 15:00 en 18:00 uur kun je al terecht om je startbewijs op te halen in het clubhuis van LRTV Swift, Willem van der Madeweg 1 in Leiden.

Zaterdagochtend 16 maart: Van 7:00 uur tot 11:00 uur kun je, vlak voor de toertocht begint, terecht in de grote tent bij het clubhuis.

Zorg dat je goed voorbereid bent en je startnummer bij de hand hebt. Zo kun je met volle energie aan de toertocht beginnen!


Zorg en Zekerheid helpt jou met het perfecte plaatje

Zorg en Zekerheid is als regionale zorgverzekeraar al jarenlang een trotse partner van de Joop Zoetemelk Classic omdat we bewegen belangrijk vinden. Dit jaar hebben we iets speciaals voor jou! De start staat bekend om het gezellige fotomoment met Joop Zoetemelk. Wil jij ook op de foto met Joop Zoetemelk? Het team van Zorg en Zekerheid staat klaar bij de start om jou te helpen bij het maken van het perfecte plaatje!

Deel en win

Maak kans op het winnen van twee kaartjes voor de Ronde om Alphen op zondag 30 juni aanstaande. Hoe? Post jouw foto samen met Joop Zoetemelk op je Instagram of Facebook en tag @ZorgenZekerheid in het bericht. Doe dit voor 21 maart. De winnaars maken wij uiterlijk 1 april bekend. Klik HIER voor de actievoorwaarden.

groep

joop_zoetemelk
Wij kunnen niet zonder vrijwilligers

De Joop Zoetemelk Classic, is niet alleen een sportieve belevenis voor fietsers, maar ook een evenement dat draait op de inzet van vrijwilligers. Deze enthousiaste vrijwilligers spelen een cruciale rol bij het welslagen van de tocht. Er zijn ruim 120 vrijwilligers actief op verschillende plaatsen om voor iedereen te zorgen.

Het uitzetten en nafietsen van de route wordt door een groep vrijwilligers gedaan. Het terrein rond het clubhuis en de tent worden door vrijwilligers opgeruimd en ingericht. Bij het afhalen van startbewijzen zorgen de vrijwilligers ervoor dat deelnemers hun startbewijzen vlot kunnen ophalen. Met het regelen van het verkeer en parkeerbeheer stroomlijnen vrijwilligers het verkeer en beheren de parkeerzones. Op de verzorgingsposten langs de route staan vrijwilligers klaar om fietsers van eten en drinken te voorzien. De mensen van de bar en zij die andere hand- en spandiensten verrichten zijn ook vrijwilligers.

Allemaal dragen zij bij aan de algehele logistiek en gastvrijheid tijdens het evenement. Zonder deze toegewijde vrijwilligers zou de Joop Zoetemelk Classic niet kunnen plaatsvinden. Laten we een welgemeend dankjewel uitspreken naar alle mensen die achter de schermen bijdragen aan dit prachtige fietsevenement!


Joop, de neo-pro

Wat goed is komt snel, luidt een oude sportwaarheid en dat gold ook voor de entree van Joop Zoetemelk in het profpeloton in 1970. Zijn keuze voor de Vlaamse ploeg Mars-Flandria was opvallend. Wat moest een jonge klassementsrenner in een ploeg vol flandriens, die zich richten op de voorjaarsklassiekers en die een etappekoers als de Tour vooral als verplicht huiswerk zagen? Zijn eerste voorjaar als prof bestond vooral uit knechten voor klassieke toppers als Roger en Eric de Vlaeminck. Tot zijn teleurstelling wordt al dat beulswerk niet beloond met steun vanuit de ploeg voor de koersen in de heuvels en de bergen, die zo goed bij Joop passen. ‘Ollander’ Joop moest zijn eigen boontjes maar doppen. Maar de renners in het peloton zagen al snel dat die dunne, stille jongen hard heel hard kon fietsen en het respect voor Joop groeide snel.

Jan Jansen, twee jaar eerder de eerste Nederlandse winnaar van de Tour, heeft het verhaal vaker verteld: ‘We reden in de Midi Libre, een voorbereidingskoers in juni 1970, vlak voor de Tour. Er was een groep weg met een paar minuten voorsprong en Mars-Flandria had niemand mee. Dus die moesten rijden. Maar dat lieten ze aan Joop over. Ik zat aan zijn wiel. Het was ongelooflijk. Hij reed in z’n eentje het gat van tweeënhalve minuut naar de kopgroep dicht. Ik zei ’s avonds: als dat geen grote wordt dan weet ik het niet meer!’

De bevestiging van zijn enorme mogelijkheden komt al in de Tour van dat jaar. Achter de ongenaakbare Eddy Merckx wordt Joop, de neo-pro, zonder hulp van zijn ploeg tweede in het eindklassement. Foto Cor Vos.

wintertraining

joop_zoetemelk
Alvast een fantastische dag gewenst!

Al sinds jaar en dag is Jobo één van de trotse sponsors van de Joop Zoetemelk Classic. Niet alleen omdat het één van de mooiste toertochten is door het Groene Hart, maar ook omdat het zo uniek is dat dit evenement zoveel renners op de been brengt. Jong en oud, ervaren en minder ervaren, prof of amateur, deze wielerklassieker is voor iedereen. Een mooiere start van het seizoen kan je niet bedenken.

Dat bewegen gezond is dat hoeven we aan de deelnemers van de Joop Zoetemelk Classic natuurlijk niet te vertellen. In al die dorpen en steden waar de renners op 16 maart langskomen laten ze zien dat fietsen een sport is voor iedereen. Iedereen kan meedoen, of je nu 50, 75, 100 of 150 kilometers fietst. Door sponsoring van de Joop Zoetemelk Classic willen wij eraan bijdragen dat steeds meer mensen in beweging komen!

Albert Brink, directeur Jobo de BouwersInformatie:

Afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een leeg berichtje naar: afmelden@swift-joopzoetemelkclassic.nl

Tot ziens op zaterdag 16 maart 2024 en stuur deze nieuwsbrief door aan je fietsvrienden!!

Deze Joop Zoetemelk Classic is mede mogelijk gemaakt door:


sponsors JZC