header nieuwsbrief jzc2020
   

bijna_3000
Bemachtig de laatste startbewijzen. Inschrijven tot 15 maart 24.00 uur.

De wind van de laatste weken moet toch een keertje minderen, zodat je weer makkelijker op de fiets stapt. Deze lente moet je nog wel wat kilometers in de benen krijgen. Schrijf je dan ook in voor de enige echte Hollandse Primavera. Er is een limiet van 5500 deelnemers en de inschrijving sluit op zondag 15 maart om 24.00 uur. Op de dag zelf is er geen mogelijkheid om nog in te schrijven. Inschrijven kan via www.swift-joopzoetemelkclassic.nl. Dit is de laatste nieuwsbrief voorafgaand aan het evenement. Kijk voor je van huis vertrekt nog eens op de website voor alle actuele berichten over deze tocht.


parkeren
Het jaar van Joop in de Joop Zoetemelk Classic 2020

Dit jaar is er het hele jaar extra veel aandacht voor Joop Zoetemelk. Het is zelfs uitgeroepen tot Het Jaar van Joop, waarin er naast deze veertiende editie van de Joop Zoetemelk Classic ook nog allerlei andere activiteiten zijn waarbij in Joop het zonnetje zal worden gezet. Joop won 40 jaar geleden de Tour de France en dit wordt gevierd met een fotoboek, een theatershow en nog veel meer. Kijk ook eens op de website van onze Classic bij Joop bekend en onbekend voor leuke weetjes over Joop.


Joop Zoetemelk jaar
Startschot door Joop en presentje voor alle deelnemers

Joop heeft laten weten dat hij fit aan de start zal staan bij zijn Classic op 21 maart. Samen met de cheerleaders/juichmeisjes van Zorg en Zekerheid geeft hij het officiële startschot bij het vertrek van de 100 km om 8.30 uur. Daarna gaat hij met familie en vrienden van start voor zijn tocht door het Groene Hart. Als presentje voor alle deelnemers is er een bandenplaksetje en een consumptiebon. De consumptiebon is alleen tijdens het evenement inwisselbaar in de tent of het clubhuis voor koffie, thee of fris voor of na de tocht.


enkhuizer_almanak_2020
Neem je inschrijfnummer mee!

Per e-mail krijg je een inschrijfnummer toegestuurd. Neem dit e-mailbericht mee, uitgeprint of op je telefoon, en meld je in de grote tent. Dit jaar krijgen de deelnemers een Joop Zoetemelk Classic polsbandje. Dan ben je herkenbaar voor de organisatie en krijg je sportdrank en -voeding aangeboden bij de verzorgingsposten.


grote_tent
Toerfietsers opgelet!!

De Joop Zoetemelk Classic is een toertocht en géén wedstijd. Iedere deelnemer moet zich houden aan de algemeen geldende verkeersregels, maar ook aan de aanwijzingen van verkeersregelaars op speciale punten langs de route. Houd rekening met elkaar en met andere weggebruikers. De routes gaan over wegen die niet alleen fietspad zijn en ook worden gebruikt door andere recreanten. Let dus goed op en geef elkaar de ruimte. Gooi je bananenschil of wikkel van je energiereep niet achteloos weg op straat of in tuinen langs de route, maar neem deze mee naar de volgende verzorgingspost en gooi het daar in de afvalbak.


alleen_pin
Verzorgingsposten op alle afstanden

Op alle afstanden zijn er verzorgingsposten, waar je sportdrank, een reep, een krentenbol en een banaan krijgt aangeboden. Bij de 50 km is de verzorgingspost bij het Spookverlaat in Hazerswoude. Voor de 75 en 100 km is er een gezamenlijke verzorgingspost na Korteraar bij Papenveer. Hier wordt de muziek en koffie verzorgd door LT-Sound. (Let op! Hierna splitsen beide routes zich.) Voor de deelnemers van de 150 km is er nog een algemene verzorgingspost in recreatiegebied Bosdijk bij Nieuwer Ter Aa. Naast deze verzorgingsposten zijn er ook mogelijkheden voor koffie met koek of appeltaart op verschillende locaties. Zo kun je op de 75 km route langsgaan bij Café Keijzer in Leimuiden en op de 100 km route bij Café de Klinker in Noorden. De deelnemers van de 150 km kunnen terecht in het clubhuis ‘Sur-Place’ van WTC Woerden, Waardsedijk in Woerden, maar ook bij Het Wapen van Harmelen. Op enkele verzorgingsposten staan de teams van respectievelijk Squirt Lube en Cyclon Bike Care klaar voor eerste hulp aan je fiets en om je ketting te smeren. Je kunt dan onbezorgd vertrekken voor het volgende deel van je tocht door het Groene Hart.


sportplaat
Na de tocht napraten in de tent of het clubhuis

Na de tocht kun je met fietsvrienden en familie bijpraten over de fietstocht. Er worden consumptiemunten verkocht, waarna je kunt genieten van een hapje en een drankje. Tijdens de nazit wordt in samenwerking met onze sponsor Zorg en Zekerheid na afloop van de rit een tombola met een ‘Rad van Fortuin’ georganiseerd. Daarbij zullen de cheerleaders/juichmeisjes van Zorg en Zekerheid de prijzen uitreiken.


sportplaat
Veiligheid voorop voor renner en fiets!

Geef fietsendieven geen kans. Laat je fiets dus nooit onbeheerd achter maar zet 'm op slot of vraag een mederenner er op te letten. Zet het nummer van het thuisfront onder ‘noodgeval’ in je mobiel. Er rijden op de routes twee servicewagens, die hulp kunnen bieden bij pech of materiële schade. Bel bij een calamiteit: 112.

Tot ziens op zaterdag 21 maart 2020 en stuur deze nieuwsbrief door aan je fietsvrienden!!


Afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een leeg berichtje naar:
afmelden@swift-joopzoetemelkclassic.nl

Deze Joop Zoetemelk Classic is mede mogelijk gemaakt door:

sponsor JZC