header nieuwsbrief jzc2021

virus
Joop Zoetemelk Classic

Het afzeggen van de 14e editie in 2020 was voor ons en vele wielerenthousiasten een teleurstelling. In december waren wij allemaal nog vol goede moed om de Joop Zoetemelk Classic in 2021 weer te laten plaatsvinden. De situatie is echter nog verre van normaal en in overleg met de veiligheidsregio, over het verplaatsen van de toertocht naar later in het jaar, hebben wij gezamenlijk moeten besluiten om in 2021 geen tocht te organiseren.

De plannen zijn nu om op zaterdag 19 maart 2022 weer als vanouds de Joop Zoetemelk Classic te houden. Uitgangspunt is dat de tocht voor zowel deelnemers als de vele vrijwilligers veilig en volgens de regels georganiseerd kan worden. Wij hopen dat alle enthousiaste fietsers weer mee zullen doen. Hou de website swift-joopzoetemelkclassic.nl in de gaten. Zodra bekend is dat de tocht door kan gaan, wordt dit hierop vermeld.


In memoriam Cor Vergeer

De initiatiefnemer en bedenker van de Joop Zoetemelk Classic, Cor Vergeer (links op de foto), is op zondag 17 januari 2021 onverwacht overleden. Tijdens een fietstocht is hij onwel geworden. Reanimatie en de snelle aanwezigheid van een ambulance mochten niet meer baten.

Cor heeft zich vanaf 2007 tot 2019 ingezet voor de Joop Zoetemelk Classic, eerst als voorzitter en later voor de PR. Hij gaf in de eerder gehouden edities van de tocht altijd samen met Joop het startschot. Hij genoot hiervan en reed ook bijna elke keer zijn rondje mee in zijn Joop Zoetemelk Classic. Cor is 74 jaar oud geworden.

cor

joop
En is Joop Zoetemelk er ook weer bij?

Joop is na zijn ongeluk op 20 september nog niet de oude. Het gaat echter steeds beter maar het zal nog een flink aantal maanden duren, voor de functie van zijn arm volledig hersteld is.

Joop heeft al aangegeven dat hij graag weer naar Nederland komt om bij zijn Classic aanwezig te zijn. Zoals in eerdere jaren is het voor hem, de familie en fietsvrienden steeds een gezellige reünie, waarbij oude verhalen worden opgehaald.Informatie:

Afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een leeg berichtje naar: afmelden@swift-joopzoetemelkclassic.nl


sponsor JZC