header nieuwsbrief jzc2023

storing
Inschrijven.nl haperde een paar dagen

In het weekeinde van 27 t/m 30 januari had de website van Inschrijven.nl technische problemen, waardoor enkele inschrijvingen voor de Joop Zoetemelk Classic niet op de juiste manier zijn gegaan. Als je een bevestiging van je inschrijven per e-mail hebt gehad, dan gaat alles goed. Je krijgt dan in de week vóór 18 maart (uiterlijk donderdag 16 maart) van ons nog een e-mailbericht met daarin je startnummer. Dit bericht met je startnummer moet je voor je start bij de inschrijfbalie tonen om een startbewijs te krijgen.

Alleen als je wél ingeschreven hebt, maar géén startnummer toegestuurd hebt gekregen op 16 maart, neem dan contact op via: contact@swift-joopzoetemelkclassic.nl


Enthousiast fietser Jos van der Ploeg rijdt alle jaren al mee

Als het schaatsseizoen op zijn einde loopt, begint het alweer te kriebelen om te gaan wielrennen. Als inwoner van Rijpwetering (‘Ripper’) ben ik opgegroeid met de wielerprestaties van Joop Zoetemelk. Samen met de leden van 't Verzetje fietsen we al jaren de Joop Zoetemelk Classic. 't Verzetje is ontstaan vanuit IJsclub Alkemade, in de regio herkenbaar aan de clubjasjes met Ploeg kozijnen op de achterkant. Ik kan mij één Classic herinneren waarbij we op vrijdag voor de rit besloten om niet te gaan, de weg was wit van de sneeuw. Op zaterdagmorgen openden we het gordijn en direct scheen het zonnetje in de slaapkamer. Snel even een appje eruit gestuurd en het resultaat was dat we toch nog gereden hebben. Dit jaar hebben we alweer ingeschreven voor onze 16e deelname aan de Joop Zoetemelk Classic. Wie weet wat het weer nu weer brengt. Foto via Ian Veefkind/Ruth den Braber.

Lees het complete verhaal binnenkort op de website.

jos van der ploeg

afvalbak
Trouwe sponsors vanaf het eerste uur

Bij de start van de allereerste Joop Zoetemelk Classic in 2007 heeft de organisatie naar sponsors gezocht die ons zowel in materieel als immaterieel opzicht kunnen ondersteunen bij het realiseren van deze wielertoertocht. Naast de ziektekostenverzekeraar Zorg en Zekerheid zijn dat ook de Leidse bedrijven Huurmaat, verhuurder van gereedschappen en materialen voor bedrijven en particulieren, Jobo de Bouwers, (ver)bouwbedrijf van woningbouw tot utiliteitsbouw en van vastgoedontwikkeling tot renovatie en restauratie en het thans in Zoeterwoude gevestigde Renewi, bedrijf voor het ophalen van alle soorten afval en duurzaam recycling bedrijf. Ook stelt de Leiderdorpse Toyota dealer Van Haasteren Motors B.V. al sinds het begin een auto beschikbaar om ‘pechvogels’ op te halen. De eigenaren en bedrijfsleiders van deze bedrijven staan elke keer weer voor ons klaar. Een handdruk alleen is niet voldoende. Wij zijn hen onwijs erkentelijk voor de ondersteuning en betrokkenheid bij dit evenement. Dit maakt de werkzaamheden voor de leden van de stuurgroep van de 16e Joop Zoetemelk een stuk eenvoudiger.


Voor veilig deelnemen zorg je zelf

Deelnemers die met de auto naar de Joop Zoetemelk Classic komen, zullen door verkeersregelaars naar verschillende parkeermogelijkheden worden verwezen. Let wel zelf op dat je bij het parkeren geen uitritten van bedrijven of huizen blokkeert of op verboden plaatsen parkeert. Tijdens de tocht rijd je op openbare fietspaden en wegen, die ook worden gebruikt door andere verkeersdeelnemers. Hou je dus aan de verkeersregels en geef elkaar de ruimte. Geef fietsendieven geen kans. Alle deelnemers willen ook weer met hun eigen fiets naar huis. Zet je fiets veilig weg (op slot) als je pauzeert en hou zelf je fiets in de gaten.

Bij het aanvragen van de vergunningen bij de verschillende gemeenten, waar de route van Joop Zoetemelk Classic doorheen gaat, hebben wij beloofd dat alle deelnemers veilig aan het verkeer zullen deelnemen, zich netjes zullen gedragen en geen rommel achterlaten. Wij vertrouwen erop dat iedere deelnemer zich hieraan zal houden.

demo dag raas bikes

wielrenners
Marzo

Als renner in voornamelijk Franse dienst, reed Joop maar weinig wedstrijden in Italië. Dit werd anders in 1985 toen hij uitkwam voor de Nederlandse Kwantum ploeg van Jan Raas. In maart van dat jaar verscheen hij niet, zoals gebruikelijk aan de start van Parijs-Nice, maar nam hij deel aan de Italiaanse tegenhanger Tirreno-Adriatico. Het werd een legendarische editie. Vrijwel alle etappes werden verreden in Siberische omstandigheden: wind, regen, hagel en sneeuw. Het halve peloton kneep verkleumd de remmen dicht en ook zijn Kwantum ploegmaten wilden er de brui aangeven. Maar Joop, sowieso geen doetje, had andere plannen. Na een ontsnapping, met onder meer Greg LeMond, stond hij heel goed geklasseerd in het klassement met nog een tijdrit voor de boeg. In bloedvorm en met extra lichte wielen, die ploeggenoot Adrie van der Poel stiekem in zijn Colnago had gestoken, won Joop de tijdrit en daarmee de Tirreno. Op 38-jarige leeftijd behaalde hij zo één van zijn mooiste overwinningen. Zes maanden later won hij nog een wedstrijd in Italië. Maar dat is een ander verhaal. Photo Cor Vos


Mooie buff voor alle deelnemers

Elk jaar zoekt de organisatie naar een leuke herinnering aan de tocht voor alle deelnemers. Heb je in eerdere jaren meegedaan dan heb je al bijzondere aandenkens kunnen verzamelen. Dit jaar is er een speciale buff ontworpen met het logo van de Joop Zoetemelk Classic. Je kunt 'm gebruiken als muts onder je helm, of als masker tegen wind en stof, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om 'm te dragen. Check bijvoorbeeld een van de filmpjes op YouTube: How to wear a buff

Schrijf je nog snel in met het digitale inschrijfformulier, je hebt nog t/m 12 maart, dan ligt er een buff voor je klaar bij het ophalen van je startbewijs.

demo dag raas bikes


Informatie:

Afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een leeg berichtje naar: afmelden@swift-joopzoetemelkclassic.nl

Tot ziens op zaterdag 18 maart 2023 en stuur deze nieuwsbrief door aan je fietsvrienden!!

Deze Joop Zoetemelk Classic is mede mogelijk gemaakt door:


sponsors JZC