header nieuwsbrief jzc2022

aanmelden
Joop Zoetemelk Classic 2022 - zaterdag 19 maart

De datum voor de 15e editie van de Joop Zoetemelk Classic is vastgesteld op zaterdag 19 maart 2022. Het zijn onzekere tijden maar we zijn begonnen met de voorbereidingen.

We streven ernaar de tocht voor zowel de deelnemers als de vele vrijwilligers veilig en volgens de regels door te laten gaan. De organisatie gaat nog uit van maximaal 5500 deelnemers. Deelnemen aan deze unieke toertocht door het Groene Hart kan ALLEEN door voorinschrijving via de website:
swift-joopzoetemelkclassic.nl

Hou de website in de gaten, zodra bekend is dat de tocht door kan gaan, wordt dit hierop vermeld.


Joop Zoetemelk is er ook weer bij

De Classic wordt door de Leidse ren- en toervereniging Swift georganiseerd als eerbetoon aan Nederlands grootste wielrenner aller tijden. Op 3 december 2021 is Joop 75 jaar geworden. Ter ere daarvan heeft `zijn eigen Classic' hem bloembollen cadeau gegeven. Een handzame hoeveelheid om mee terug te nemen naar zijn huis in Frankrijk - en enige duizenden (wel zo'n 7500) om te planten rond het clubhuis van Swift, zodat het er op 19 maart extra feestelijk uit zal zien.

In september 2020, op de laatste dag van de Tour de France - dus op de dag dat hij veertig jaar daarvoor in het geel Parijs in reed -, werd Joop tijdens een trainingsrit door een auto aangereden. Hij is met verschillende botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig had hij geen hoofdletsel of inwendige verwondingen. Hij is nog steeds bezig met zijn revalidatie, maar dat gaat minder snel dan hij zelf zou willen. Op 19 maart zal hij, als de regels en voorschriften het toelaten, weer aanwezig zijn in het clubhuis van LRTV Swift wanneer de Joop Zoetemelk Classic wordt gehouden.

joop_startschot

routes
Keuze uit 4 routes

Ook dit jaar worden weer vier routes voorbereid. Er kan gekozen worden voor 150, 100, 75 of 50 km. Deze toertocht is voor enthousiaste toerfietsers een prachtige gelegenheid om aan het begin van het seizoen al een wat langere rit te rijden. Fiets samen met je fietsvrienden en -vriendinnen of sluit je aan bij de Swifttoerrijders. Check de website van Swifttoer welke groepen en categorieën er zijn. We hopen voor maart 2022 op een veilige tocht met een lekker voorjaarszonnetje en niet teveel wind.

De routes zijn gecontroleerd en uitgepijld en gaan allemaal door het Groene Hart: een prachtig veenweidegebied in de Randstad. Een heerlijke weidse omgeving om toertochten te rijden. Je rijdt over fietspaden in dorpen, langs vaarten en door polders, waar Joop Zoetemelk in zijn juniorentijd bij Swift ook zijn trainingsritten reed.Informatie:

Afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een leeg berichtje naar: afmelden@swift-joopzoetemelkclassic.nl

Tot ziens op zaterdag 19 maart 2022 en stuur deze nieuwsbrief door aan je fietsvrienden!!

Deze Joop Zoetemelk Classic is mede mogelijk gemaakt door:


sponsor JZC