header nieuwsbrief jzc2022

inschrijven
Je kunt nog inschrijven

De inschrijving is nog open tot zondag 13 maart 2022 - 23:59 uur. Dat is 6 dagen voordat de Joop Zoetemelk Classic van start gaat. Ga nu direct naar het digitale inschrijfformulier en vul het in. Je kunt ook inschrijven voor meer fietsers tegelijk. Mis deze voorjaarsrit niet. De tocht gaat door het vlakke Groene Hart van Zuid-Holland, de uitdaging zit 'm vooral in de fietspaden door het open veenweidegebied, waar de wind vrij spel heeft.


Meer fietsen met Swift

De Leidse Ren- en Toervereniging Swift organiseert niet alleen de Joop Zoetemelk Classic, maar nog veel meer fietssportactiviteiten. De vereniging bestaat al meer dan 100 jaar en heeft veel actieve leden. Voor het toerfietsen kun je meefietsen met verschillende groepen: Swift Ladies, Speedtoer (Classic, Lite of Easy), Start2Bike, Krasse knarren of recreatieffietsen. Sluit je aan bij één van de groepen, dan heb je gegarandeerd een leuke toertocht met een wegkapitein die de route kent en het tempo van de groep onder controle houdt. Verder kun je bij Swift ook trainen met aangepast wielrennen (para-cycling), is er aandacht voor jeugdwielrennen en Nieuwelingen/Junioren, en als lid kun je meedoen met wedstrijden. Bekijk de website en word lid.

swift

weer
Door weer en wind

De februari stormen zijn nu uitgeraasd en het voorjaarsweer nodigt je uit om je fiets te pakken. De weergeschiedenis voor 19 maart geeft aan dat het zomaar weer een frisse dag kan worden met natuurlijk wel wat wind. De historische gemiddelden van 19 maart staan hier links. Kleed je warm genoeg aan, het wordt een prima dag om buiten te bewegen.


Fiets milieubewust

Om de hongerklop tijdens het fietsen te voorkomen, neem je vast ook energierepen of gelletjes mee. Gooi verpakkingen hiervan niet zomaar langs de weg, maar neem die mee naar de volgende verzorgingspost en drop ze in de afvalbakken. Neem bij een verzorgingspost gerust een krentenbol en banaan mee, maar bedenk wel dat een bananenschil ook ruim een jaar ligt te liggen, voordat deze gecomposteerd is. Bananenschillen moeten in een afvalbak en niet in de berm langs het fietspad.

milieu

organisatie
Organisatie

De stuurgroep die de Joop Zoetemelk Classic organiseert bestaat uit 14 vrijwilligers, die elk jaar enthousiast aan de slag gaan om alles rond deze toertocht goed te laten verlopen. Er worden vooraf al kosten gemaakt, zoals het bestellen van de tent, hekken, vergunningen en nog veel meer. Bij het op het laatste moment niet doorgaan van de tocht in 2020, moest alles 9 dagen voor de start worden afgezegd en konden de reeds betaalde bedragen niet teruggevorderd worden. Daardoor was het helaas ook niet mogelijk om het inschrijfgeld van de deelnemers terug te betalen. Als tegemoetkoming is er, voor degenen die zich voor 2020 hadden ingeschreven en die dit jaar weer inschrijven, een speciale kortingsregeling.


Helpers en begeleiders

Fiets je niet mee, maar wil je wel betrokken zijn bij de Joop Zoetemelk Classic, dan kun je als helper of begeleider een steentje bijdragen. Meld je aan via contact@swift-joopzoetemelkclassic.nl. Er zijn vrijwilligers nodig van allerlei slag. Denk daarbij aan het opbouwen en afbreken van de tent, het plaatsen van de hekken, het uitpijlen van de route en het ophalen van de pijlen, het inrichten van de tent, het uitdelen van de startbewijzen, de bemensing van de verzorgingsposten, verkeersregelaars bij het parkeren en op gevaarlijke punten langs de route, barmedewerkers en natuurlijk de opruimers en schoonmakers van het terrein na de tocht. Allemaal nodig om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen.

vrijwilligers


Informatie:

Afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een leeg berichtje naar: afmelden@swift-joopzoetemelkclassic.nl

Tot ziens op zaterdag 19 maart 2022 en stuur deze nieuwsbrief door aan je fietsvrienden!!

Deze Joop Zoetemelk Classic is mede mogelijk gemaakt door:


sponsor JZC