Joop Zoetemelk Classic - 13e editie

Routes en afstanden

De exacte routes zijn nog niet vastgesteld. Voor een indicatie en om mogelijk alvast te trainen in de winter kan je de gps -routes en de routekaart van de Joop Zoetemelk Classic 2019 gebruiken. Nieuwe gps-bestanden en routekaart worden later op deze pagina gezet.

Uitgepijld en met ravitaillering.

Alle routes zijn duidelijk uitgepijld. De pijlen worden zoveel mogelijk op ooghoogte geplakt. Voor een splitsing van de routes staat er een bord met een aankondiging. Na de splitsing staat vervolgens een bord met de bevestiging dat je de juiste route hebt gekozen.

Onderweg is er bij alle afstanden een verzorgingspost. Daar krijg je sportdrankjes, een banaan en een krentenbol aangeboden. Er zijn ook toiletten aanwezig. Bij de 150 km zijn er twee posten: bij WTC Woerden en in Nieuwer Ter Aa.

De klassieker: 150 km

Heb jij de winter rustig door getraind, in het veld, op de weg of op de mountainbike? En ben je niet bang voor een beetje wind en misschien een buitje onderweg? Of ben je misschien alweer volop in training om te gaan koersen dit jaar? Dan is de 150 km er voor jou.

Na de start ga je via Zoeterwoude, Benthuizen, Boskoop en Bodegraven naar Waarder. Dan met een lus via Driebruggen en Hogebrug naar Woerden. Dan heb je er 60 km opzitten en is de eerste koffiestop bij WTC Woerden. Vervolgens ga je langs Montfoort via Harmelen richting Breukelen. Na bijna 90 km is er bij recreatiegebied Bosdijk in Nieuwer Ter Aa een tweede verzorgingspost. Dan via Vrouwenakker en Papenveer naar Ter Aar. Vandaar via Woubrugge naar 's Molenaarsbuurt en Kouderkerk a/d Rijn. Daar steek je de Rijn over en ga je parallel aan de N11 terug naar Leiden, waar vlak voor de finish nog een venijnige klim wacht in park de Bult: de Col du Bourg à la Crème.

De uitdaging: 100 km

Bij de Joop Zoetemelk Classic is ook een 100 km route ook voor toerliefhebbers opgenomen. Ben je een beetje goed de winter doorgekomen? En ga je vroeg in het seizoen een flinke uitdaging niet uit de weg? Of voel je het weer kriebelen omdat het weer lente is en wil je het seizoen beginnen met een pittige klassieker?

Dan is de 100 km er voor jou. Na de start bij Swift ga je via Zoeterwoude, Benthuizen en Hazerswoude Dorp naar Alphen. Dan via Zwammerdam en Korteraar naar Papenveer (verzorgingspost). Daarna maak je een lus via Zevenhoven, Noorden en Vrouwenakker terug naar Papenveer. De finale gaat via Ter Aar, Alphen, Woubrugge en Hoogmade terug naar Leiden, waar vlak voor de finish nog een venijnige kuitenbijter op je wacht in park de Bult, de Col du Bourg à la Crème.

De middenafstand: 75 km

Wil jij aan het begin van het seizoen je fietsconditie weer op peil brengen? Wil je weer wat kilometers maken om helemaal fit te worden? Of ben jij actief in een andere sport en wil je wel eens je conditie testen op de fiets? Dan is de 75 km er voor jou.

Na de start bij Swift ga je via Zoeterwoude, Benthuizen en Hazerswoude Dorp naar Alphen aan de Rijn. Via Korteraar en Papenveer, waar de verzorgingspost is, kom je langs Bilderdam en Leimuiden. Via Weteringbrug en Roelofsarendsveen bereik je Rijpwetering. Daar passeer je het standbeeld van Joop bij de ophaalbrug bij restaurant de Paerdeburgh. De finale is via Oud Ade en Leiderdorp terug naar Leiden, waar vlak voor de finish nog een venijnige kuitenbijter op je wacht in park de Bult, de Col du Bourg à la Crème.

De beginafstand: 50 km

Wil jij de aangekomen pondjes toch weer wegfietsen? En wil je wel eens kennismaken met de sfeer van een echte toerklassieker? Of wil je je fietsconditie verbeteren om straks weer lekker te gaan fietsen naar je werk en in de vakantie? Of ben jij misschien wel jeugdlid van een wielerclub en wil je een duurtraining doen bij een echte voorjaarsklassieker? Dan is de 50 km er voor jou.

Na de start bij Swift ga je via Zoeterwoude en Benthuizen naar Hazerswoude Dorp, waar de verzorgingspost is. Je bent dan op de helft. Vervolgens ga je via Koudekerk en Hoogmade naar Rijpwetering. Maak een selfie bij het standbeeld van Joop bij de ophaalbrug bij restaurant de Paerdeburgh. De finale gaat via Oud Ade en Leiderdorp terug naar Leiden, waar je vlak voor de finish in park De Bult kunt zien hoe het is met je klimmersbenen op de Col du Bourg à la Crème.