Joop Zoetemelk Classic - 17e editie

Heel veel bloembollen

Op 3 december 2021 is Joop 75 jaar geworden. Dat heeft hij met zijn vrouw Dany, kinderen en kleinkinderen in kleine kring gevierd. Wat een verschil met vijf jaar geleden toen hij een grote gele taart van zijn eigen Classic deelde met Bernard Hinault, Jan Jansen, Hennie Kuiper en Leo van Vliet. Op het feest ging hij toen met zijn vrouw als eerste de dansvloer op en, omringd door Braziliaanse danseressen, stal hij de show.

Op de dag voor zijn verjaardag was Joop in Nederland. Hij werd bij M op tv geïnterviewd, dat gaf ons de gelegenheid hem te ontmoeten en een cadeautje te overhandigen. ‘Zijn eigen Classic’ bood hem 75 bloembollen aan, voor elk jaar eentje. De bollen ging hij in zijn tuin in Frankrijk planten, zo heeft Joop ons verzekerd: “Dany houdt daarvan!”Ook werden op die dag, door een aantal vrijwilligers van Swift, zo'n 5000 bollen geplant rond het clubhuis: Voor elke deelnemer aan de Joop Zoetemelk Classic één. Hopelijk zijn de woorden ‘JOOP’ en ‘SWIFT’ goed te lezen in het voorjaar.

De bloembollen kregen we van Marcel Lommerse, van het gelijknamige bollenbedrijf, en een van Swifts snellere speedtoerders. We mochten hem bellen in week 46 ‘want dan had hij nog wel wat staan’. We konden beter niet met de fiets te komen, maar met een auto met voldoende bagageruimte. Marcel, heel veel dank voor dit prachtige cadeau!

Hopelijk wordt het rond het clubhuis van Swift dit jaar in maart extra kleurrijk, vrolijk en feestelijk!

lijn_met_pet
volgende pagina